Aurinkopaneelien hinta asennettuna

Aurinkopaneelien hinta

Aurinkopaneelien hinta asennettuna ja kannattaako ne?

Aurinkoenergia on suosittu vaihtoehtoinen energianlähde, joka vähentää energialaskuja ja lisää kodin arvoa.

Aurinkopaneelien hinta

Aurinkoenergiaan siirtyminen vaatii investoinnin laitteisiin ja asennukseen. Aurinkopaneelien hinta asennettuna vaihtelee 5600-15000 euron välissä keskimäärin. Kun aurinkosähköjärjestelmä on oikean kokoinen ja oikein asennettu, kiinteistön omistaja saa pitkällä aikavälillä säästöjä sähkölaskuissa. Järjestelmä maksaa itsensä takaisin parhaimmillaan hyvinkin nopeasti. 6 kWh:n paneelijärjestelmän hinta asennettuna Aurinkomaailmasta tilattuna on keskimäärin 1,4 euroa wattia kohden, eli yhteensä n. 8400 €. Kotitalousvähennys pienentää kokonaishintaa.

Aurinkopaneelien määrä?

Aurinkopaneelijärjestelmä on kannattavin silloin kun se on mitoitettu oikein. Mitoitus on helpoin aloittaa tarkistamalla sähkölasku. Suositus on että järjestelmän koko olisi 30-50% vuotuisesta sähkönkulutuksesta. Eli jos kulutuksesi on 10000kwh vuodessa järjestelmäsi koko olisi hyvä olla 3-5 kWp. Isompia järjestelmiä voi harkita jos käytössäsi on sähköauto tai poreallas. Aurinkopaneelien teho vaihtelee Aurinkomaailmassa 400W-430W välillä. Eli jos tarvitset 4kWp järjestelmän 400W paneeleilla 10kpl x400W=4kWp.

Alla oleva taulukko on keskimääräinen aurinkopaneelien hinta asennettuna eri kokoluokittain

Järjestelmän koko kilowattia

3.24

6.5

8.1

12.15

Keskimääräinen hinta  asennettuna

5900€

7980€

9150€

12190€

Kustannus wattia kohden(ktv ei huomioitu)

1.82€

1.23€

1.12€

1€

Ovatko aurinkopaneelit hintansa arvoisia?

Investointi aurinkopaneeleihin on suuri, mutta pitkän aikavälin hyödyt tekevät siitä kannattavan. Järjestelmä on hyvä ratkaisu, jos sähkölasku on iso tai sähkön hinta vaihtelee rajusti. Aurinkovoima auttaa myös vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja hiilijalanjälkeä. Nämä ovat vain muutamia etuja, joita saat tilatessasi ja asennuttaessasi aurinkosähköjärjestelmän.

Aurinkosähköjärjestelmän plussat ja miinukset

Plussat +

  • Nostaa kiinteistön arvoa
  • Alentaa kodin energiakustannuksia
  • Tarjoaa energiariippumattomuutta
  • Vähentää hiilijalanjälkeä

Haitat –

  • Tehoton huonoissa sääolosuhteissa
  • Tarvitsee paljon kattotilaa
  • Ei ole hyödyllistä alueilla, joissa alhainen sähkön hinta
  • Vaatii suuren alkuinvestoinnin

Aurinkosähkön kustannusten ja säästöjen laskeminen

Jos et ole varma, sopiiko aurinkosähköjärjestelmä kotiisi, voit laskea sen arvioidaksesi mahdolliset kustannukset ja säästöt. Laskuri ottaa huomioon talon sijainnin ja sähkön hinnan. Tällä saat paremman kuvan pitkän aikavälin säästöistä ja takaisinmaksuajasta. Muista huomioida kotitalousvähennyksen osuus hinnassa. Sähkön hinnan oletuksena on 10 senttiä ja siirtohinnan oletus 9 senttiä. Voit säätää laskuriin haluamasi arvot. 

Säädä aurinkopaneelien hinta ja muut tiedot kohdettasi vastaamaan alla olevassa laskurissa

Two columns
Vertical
Horizontal
Tuottolaskuri 6
Yhteensä
Name Total
"{{getWooProductName}}" has been added to your cart
Your service request has been completed!
We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.title }}: {{ item.value }}

Aurinkopaneelien hinta

Katso ajankohtaiset hinnat aurinkopaneelikaupasta.

Aurinkopaneeleiden säästö vuodessa

Teho (kW) x 0,8(säteilymäärä) x (sähkön hinta + siirtomaksu) = vuosisäästö

Aurinkopaneeleiden pääoman tuotto

Vuosisäästö/järjestelmän hinta = %

Sijoituksen takaisinmaksuaika

Sijoitus/Vuosisäästö = x vuotta

Tarkemmat ohjeet laskurin käyttöön löydät paneelilaskurista.

Järjestelmän laskennallinen takaisinmaksuaika vaihtelee rajusti. Takaisinmaksuajan jälkeen paneelien tuottama sähkö on täysin ilmaista.

Täytyy huomioida, että sähkön hinta tulee vaihtelemaan ja keskimäärin nousemaan tulevaisuudessa. Alle 0.1€ sähkönhinta+ siirtomaksu sopimuksia ei tänä päivänä juurikaan ole saatavilla. Aurinkopaneeleiden hankinta on paras tapa välttää verkkoyhtiöiden jatkuvien hinnankorotusten vaikutus omaan sähkölaskuun.

Pyydä tarjous

Aurinkopaneelien hintaan vaikuttavia tekijöitä

Katon rakenne

Katon materiaali voi vaikuttaa kiinnitysjärjestelmän hintaan. Katon jyrkkyys vaikuttaa myös hintaa nostavana tekijänä asennusvaiheessa, mutta voi olla eduksi myöhemmin kun aurinko paistaa paremmassa kulmassa paneeleihin. Tasakatot edellyttävät erilaisia kiinnitystelineitä, mikä lisää asennuskustannusta ja nostaa kokonaishintaa.

Katon ikä ja sen rakenteiden kestävyys ovat tärkeitä tekijöitä aurinkopaneeleiden kustannuksissa. On mahdollista, että katon alusrakenteita pitää tukea ennen paneeleiden asennusta kattourakoitsijan toimesta. Itse aurinkosähköjärjestelmä painaa noin 13 kiloa neliötä kohden, eli katto kuin katto kestää järjestelmän painon.

Paneelit ja laitteet

Järjestelmän hinta riippuu myös paneelien määrästä. Mitä suurempi järjestelmä, sitä enemmän sen asentamiseen tarvitaan työtä. Tosin, suurempi järjestelmä voi myöhemmin tuottaa suurempia säästöjä. Keskimääräinen omakotitalon aurinkosähköjärjestämä on noin 5,6 kWh. Isot kodit tai paljon sähköä kuluttavat kohteet saattavat vaatia suurempaa järjestelmää.

Sijainti

Sijainnin kannalta merkittävä kustannusvaikutus tulee maantieteestä. Lappiin asennus saattaa kasvattaa kustannuksia, sillä siellä välimatkat ovat pitempiä. Saaristossa täytyy aina selvittää ensin, kuinka kohteelle pääsee ja miten kohteeseen siirtyminen vaikuttaa asennukseen. Jokaisella kunnalla ja kaupungilla on oma lupaprosessinsa, ja tämä olisi hyvä selvittää oman paikkakunnan rakennusvirastosta. Yleensä tietyn kokoisen paneelijärjestelmän saa tehdä ilman rakennuslupaa.

Kuinka aurinkopaneelien asennus toimii?

Aurinkoenergiaan siirtyminen ei ole yhden yön prosessi. Aurinkoenergian tarjoajan valinta voi kestää muutaman viikon. Lisäksi valinnan jälkeen asennus voi tapahtua vasta viikkojen tai kuukausien päästä, ennen kuin järjestelmä on täysin toimintavalmis. Prosessiin kuluva aika riippuu paikkakuntasi lupaprosessista ja siitä, milloin verkkoyhtiö antaa luvan liittää laitteen.

Yleensä aurinkopaneelien asennus tapahtuu viidessä vaiheessa: Kartoitus, suunnittelu, lupa, asennus ja liittyminen sähköverkkoon. Jos olet valmis keskustelemaan paneeleista asiantuntijan kanssa, ota meihin yhteyttä saadaksesi tarjouksen aurinkopaneeleista asennettuna.

Tarkista kattosi

Tarkista että kattosi on kunnossa ja sinne voidaan paneelit asentaa. Itse paneelit kiinnikkeineen painavat vain 13 kiloa neliötä kohden. Mikäli katon kunto epäilyttää, voit pyytää paikallista rakennustarkastajaa käymään.

Järjestelmän suunnittelu

Tässä vaiheessa erilaisia järjestelmiä voi katsella verkkokaupastamme. Yleensä järjestelmän minimikokona pidetään 30% vuotuisesta sähkön tarpeesta. Esimerkiksi, jos kulutuksesi on 18 000kwh vuodessa, suositellaan järjestelmän kooksi noin 6 kWp järjestelmää. Soittamalla tai jättämällä tarjouspyynnön voimme auttaa sinua valinnassa.

Hanki luvat

Aurinkopaneelien asennus voi vaatia lupia, joten asennus voidaan suorittaa vasta tämän jälkeen. Yleensä lupia ei tarvita, mutta tämä on hyvä selvittää etukäteen.

Paneelien asennus ja tarvikkeet

Yleensä asennus saadaan tehtyä yhden päivän aikana. Asentajat tarkastavat, että paneelit ja kiinnikkeet on kiinnitetty hyvin ennen kuin kytkevät johdot sähköjärjestelmääsi. Järjestelmän käyttöönottokoulutus pidetään samalla.

Kytkentäluvan odotus

Asentajat toimittavat verkkoyhtiölle asennusdokumentit. Kun verkkoyhtiöltä tulee ilmoitus, järjestelmän saa ottaa käyttöön.

Kuinka maksan aurinkopaneeleista?

Aurinkomaailmasta on saatavana erilaisia tarjouksia 1-6 kuukauden kuluttomista ja korottomista kampanjoista. Tämän jälkeen voit lyhentää lainaa haluamissaan erissä. Mikäli koko summan maksaa kerralla pois, ei loppusumman tule mitään lisäkuluja. Kotitalousvähennys kannattaa ehdottomasti käyttää, se on 40 % työn osuudesta. Me autamme rahoitushakemuksen tekemisessä. Tämän hetken rahoitustarjouksen voita tarkastaa tästä.

Yhteenveto

Aurinkopaneelit ovat hyödyllinen sijoitus, joka säästää rahaa sähkölaskuissa ja nostaa kiinteistön arvoa. On kuitenkin asioita, jotka täytyy ottaa huomioon ennen aurinkoenergiaan siirtymistä, kuten auringon määrä katolla sekä katon tyyppi. Sähkölaskusta kannattaa myös tarkistaa oma sähkönkulutus ja sähkön hinta. Helpoin tapa selvittää nämä on soittaa meille niin me autamme.

 

 

Ilmainen tarjouspyyntö

Aurinkopaneelien kustannuksia ei ole hyvä arvioida talon koon perusteella. Muut tekijät kuten sähkönkulutus ja mahdollisen varjostumien huomioiminen puista johtuen katolla ovat tärkeämpiä määrittäessäsi, minkälaista järjestelmää tarvitset. Nyrkkisääntönä voidaan pitää seuraavaa: järjestelmän koon olisi hyvä olla noin 30% vuotuisesta sähkön kulutuksesta.

Aurinkoenergian suurimmat haitat ovat suuret alkukustannukset, sekä katon koon ja sijainnin rajallisuus. Vaikka paneeleilla säästää rahaa pitkällä aikavälillä, vaatii se suuren alkuinvestoinnin (noin 6000-15000 euroa). Saattaa siis mennä vuosia, ennen kuin järjestelmä tekee voittoa. Kattotila voi rajoittaa aurinkojärjestelmän kokoa. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinteistön omistaja voi joutua tyytymään järjestelmään, joka ei ole tarpeeksi suuri energian tarpeen tyydyttämiseksi.

Takaisinmaksuaika on keskimäärin 6-10 vuotta. Tähän vaikuttavat monet asiat, kuten käytetyn sähkön määrä, järjestelmän hinta, kotitalousvähennyksen osuus, tuotetun sähkön määrä ja myydyn sähkön määrä. Voit kokeilla paneelilaskurilla millaiset arvot saat omilla tiedoillasi.

Aurinkosähkö

Aurinkopaneelit – Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Jotta saat selville miten aurinkopaneelit toimivat, pitää ymmärtää miten ne on valmistettu. Useimmat paneeli valmistajat [...]

Aurinkosähkö

Energiayhteisö – Nyt taloyhtiöissäkin kannattaa hankkia aurinkosähkövoimala.

Taloyhtiön osakkaat voivat nyt perustaa paikallisen energiayhteisön ja hankkia oman aurinkosähkövoimalan. Aurinkosähkö voidaan jakaa osakkaille [...]

Aurinkosähkö

Kuinka paljon aurinkosähköjärjestelmä tuottaa?

Tässä artikkelissa selvitämme, miten paljon aurinkosähköjärjestelmä tuottaa sähköä ja kerromme tuottoon vaikuttavista seikoista. Aurinkopaneelijärjestelmän tuotto [...]

Aurinkosähkö

Aurinkosähköjärjestelmä taloyhtiöön

Aurinkosähköjärjestelmä taloyhtiöön ja suuriin tiloihin on myös taloudellisesti kannattava investointi. Suurten rakennusten ja taloyhtiöiden sähkönkulutus on usein iso [...]

Aurinkosähkö

Aurinkosähköjärjestelmän hinta ja onko se kannattava investointi

Usein aurinkosähköjärjestelmän hinta keskusteluissa törmään olettamukseen, että niiden hankkiminen ei olisi Suomessa taloudellisesti kannattavaa. Perehtymällä [...]

Aurinkosähkö

Aurinkosähköjärjestelmä helposti Aurinkomaailmasta

Hankintaprosessi Aurinkomaailman aurinkosähköjärjestelmälle on yksinkertaistettu ja vaivaton, sillä autamme sinua kaikissa vaiheissa. Alkuvaiheessa tarvitsemme vain [...]

Aurinkosähkö

Millainen on paras aurinkopaneeli?

Etsitkö parasta aurinkopaneelia kotiisi tai kiinteistöösi? Koska vaihtoehtoja on paljon, päätöksen tekeminen voi olla vaikeaa. [...]