Aurinkopaneelien hinta asennettuna ja kannattaako ne?

Aurinkopaneelien hinta

Aurinkopaneelien hinta asennettuna ja kannattaako ne?

Aurinkoenergia on suosittu vaihtoehtoinen energianlähde joka vähentää energialaskuja ja lisää kodin arvoa.

Aurinkopaneelien hinta

Aurinkoenergiaan siirtyminen vaatii ennakkoinvestoinnin laitteisiin ja asennukseen. Aurinkopaneelien hinta asennettuna vaihtelee 6000-15000 euron välissä keskimäärin. Kun aurinkojärjestelmä on oikean kokoinen ja oikein asennettu, kiinteistön omistaja saa pitkällä aikavälillä säästöjä sähkölaskuissa ja sijoituksen saa takaisin usean vuoden päästä. 6 kW:n paneelijärjestelmän hinta asennettuna aurinkomaailmasta on keskimäärin 1,4 euroa wattia kohden eli yhteensä 8400 €. Kotitalousvähennys pienentää vielä asennushintaa.

Alla oleva taulukko on keskimääräinen aurinkopaneelien hinta asennettuna eri kokoluokittain

Järjestelmän koko kilowattia

3

6

8

12

Keskimääräinen hinta  asennettuna

5300€

8390€

9950€

13200€

Kustannus wattia kohden

1.76€

1.4€

1.24€

1.1€

Ovatko aurinkopaneelit hintansa arvoisia?

Investointina aurinkopaneeleihin on suuri, mutta pitkän aikavälin hyödyt tekevät niistä kannattavia. Järjestelmä on hyvä ratkaisu jos sähkölasku on iso tai sähkönhinta vaihtelee rajusti. Aurinkovoima auttaa myös vähentämään fossiilisten polttoaineiden käyttöä ja hiilijalanjälkeä. Nämä ovat vain muutamia etuja, mitä saat aurinkovoimajärjestelmän asennuksesta

Aurinkosähköjärjestelmän plussat ja miinukset

Plussat +

  • Nostaa kiinteistön arvoa
  • Alentaa kodin energia kustannuksia
  • Tarjoaa energiariippumattomuutta
  • Vähentää hiilijalanjälkeä

Haitat –

  • Tehoton huonoissa sääolosuhteissa
  • Tarvitsee paljon kattotilaa
  • Ei hyödyllistä alueilla joissa alhainen sähkönhinta
  • Vaatii suuren alku investoinnin

Aurinkosähkön kustannusten ja säästöjen laskeminen

Jos et ole varma, sopiiko aurinkosähköjärjestelmä kotiisi, voit laskea sen arvioidaksesi mahdolliset kustannukset ja säästöt. Laskuri ottaa huomioon talon sijainnin ja sähkönhinnan. Tällä saat paremman kuvan pitkän aikavälin säästöistä ja takaisinmaksuajasta. Muista huomioida kotitalousvähennys

Säädä aurinkopaneelien hinta ja muut omaa kohdettasi vastaamaan, alla olevassa laskurissa

Two columns
Vertical
Horizontal

Tuottolaskuri

Yhteensä

{{ item.label }} {{ item.converted }}

Your service request has been completed!

We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.label }}: {{ item.converted }}

Aurinkopaneelien hinta

Katso aurinkopaneelikaupasta

Aurinkopaneeleiden säästö vuodessa

Teho(kW) x 0,8 x (sähkönhinta+siirtomaksu)=vuosisäästö

Aurinkopaneeleiden pääoman tuotto

Vuosisäästö/järjestelmän hinta=%

Sijoituksen takaisinmaksuaika

Sijoitus/Vuosisäästö=x vuotta

Tarkemmat ohjeet laskurin käyttöön paneelilaskurissa

Järjestelmän laskennallinen takaisinmaksuaika vaihtelee rajusti. Takaisinmaksuajan jälkeen paneelien tuottama sähkö on täysin ilmaista.

Täytyy huomioida että sähkönhinta tulee tulevaisuudessakin vaihtelemaan ja keskimäärin nousemaan. Alle 0.1€ sähkönhinta+ siirtomaksu sopimuksia tuskin enää saa. Aurinkopaneeleiden hankinta on paras tapa välttää verkkoyhtiöiden jatkuvien hinnankorotusten vaikutus omaan sähkölaskuun.

Pyydä tarjous

Aurinkopaneelien hintaan vaikuttavia tekijöitä

Katon rakenne

Voi vaikuttaa kiinnitysjärjestelmän hintaan. Katon jyrkkyys vaikuttaa myös hintaa nostavana tekijänä asennusvaiheessa mutta voi olla eduksi myöhemmin kun aurinko paistaa paremmassa kulmassa kattoon. Tasokatot edellyttävät erilaisia kiinnitystelineitä mikä lisää asennuskustannusta ja nostaa kokonaishintaa.

Katon ikä ja sen rakenteiden kestävyys ovat tärkeitä tekijöitä aurinkopaneeleiden kustannuksissa. On mahdollista että katon alusrakenteita pitää tukea ennen paneeleiden asennusta kattourakoitsijan toimesta. Itse aurinkosähköjärjestelmä painaa noin 13 kiloa neliötä kohden eli katto kuin katto kestää järjestelmän painon.

Paneelit ja laitteet

Järjestelmän hinta riippuu myös paneelien määrästä. Mitä suurempi järjestelmä sitä enemmän siinä on siihen tarvitaan työtä. Tosin se voi myöhemmin tuottaa suurempia säästöjä. Keskimääräinen kodin aurinkosähköjärjestämä on noin 5.6 kW vaikka isot kodit saattaisivat tarvita isompaakin.

Sijainti

Sijainnin kannalta merkittävä kustannusvaikutus tulee maantieteestä. Lappiin asentaessa voi tulla vähän lisähintaa koska siellä välimatkat ovat pitempiä. Saaristossa pitää aina selvittää ensin miten kohteelle pääsee ja paljonko se vaikuttaa asennukseen. Jokaisella kunnalla ja kaupungilla on oma lupaprosessinsa ja tämä olisi hyvä selvittää oman paikkakunnan rakennusvirastosta. Yleensä tietyn kokoisen paneelijärjestelmän saa tehdä ilman rakennuslupaa.

Kuinka aurinkopaneelien asennus toimii?

Aurinkoenergiaan siirtyminen on ole yhden yön prosessi. Aurinkoenergian tarjoajan valinta voi kestää muutaman viikon. Lisäksi valinnan jälkeen asennus voi tapahtua vasta viikkojen tai kuukausien päästä, ennen kun järjestelmä on täysin toimintavalmis. Siihen kuluva aika riippuu paikkakuntasi lupaprosessista ja milloin verkkoyhtiö antaa luvan liittää laitteen.

Yleensä aurinkopaneelien asennus tapahtuu viidessä vaiheessa: Kartoitus, suunnittelu, lupa, asennus ja liittyminen sähköverkkoon. Jos olet valmista keskustelemaan asiantuntijan kanssa ota yhteyttä tästä saadaksesi tarjouksen aurinkopaneeleista asennettuna.

Tarkista kattosi

Tarkista että kattosi on kunnossa ja sinne voidaan paneelit asentaa. Itse paneelit kiinnikkeineen painavat vain 13 kiloa neliötä kohden. Mikäli katon kunto epäilyttää voi pyytää paikallista rakennustarkastajaa käymään.

Järjestelmän suunnitelu

Tässä vaiheessa erilaisia järjestelmiä voi katsella kaupassa. Yleensä minimi kokona pidetään 30% vuotuisesta sähkön tarpeesta. Esimerkiksi jos kulutuksesi on 18000kwh, suositellaan järjestelmän kooksi noin 6 kWp aurinkopaneeli järjestelmään. Soittamalla tai jättämällä tarjouspyynnön voimme auttaa sinua valinnassa.

Hanki luvat

Aurinkopaneelien asennus voi vaatia luvat joten asennus voidaan suorittaa vasta tämän jälkeen. Yleensä lupia ei tarvita mutta tämä olisi hyvä selvittää.

Paneelin asennus ja tarvikkeet

Yleensä asennus saadaan tehtyä yhden päivän aikana. Asentajat tarkastavat että kaikki on kiinnitetty hyvin ennen kuin kytkevät johdot sähköjärjestelmääsi. Järjestelmän käyttöönotto koulutus pidetään samalla.

Kytkentä luvan odotus

Asentajat toimittavat verkkoyhtiölle asennus dokumentit. Kun verkkoyhtiöltä tulee ilmoitus järjestelmän saa ottaa käyttöön.

Kuinka maksan aurinkopaneeleista?

Aurinkomaailmasta on saatavana erilaisia tarjouksia 1-6 kuukauden kuluttomista ja korottomista kampanjoista. Tämän jälkeen voi alkaa lyhentämään haluamissaan erissä lainaa. Mikäli koko summan maksaa kerralla pois ei siitä tule mitään lisäkuluja. Kotitalousvähennys kannattaa ehdottomasti käyttää se on 40 % työn osuudesta. Me autamme sen tekemisessä. Tämän hetken tarjouksen voita tarkastaa tästä

Yhteenveto

Aurinkopaneelit ovat hyödyllinen sijoitus, joka säästää rahaa sähkölaskuissa ja nostaa kiinteistön arvoa. On kuitenkin asioita, jotka täytyy ottaa huomioon ennen aurinkoenergiaan siirtymistä, kuten auringon määrä katolla ja katon tyyppi. Sähkölaskun kannattaa myös tarkistaa josta on helppo katsoa kulutus ja sähkönhinta.

 

 

Ilmainen tarjouspyyntö

Kuinka paljon maksaa paneelit 150 neliön taloon?

Aurinkopaneelien kustannuksia ei ole hyvä arvioida talon koon perusteella. Muut tekijät kuten sähkönkulutus ja mahdollisen varjostumien huomioiminen puista johtuen katolla, ovat tärkeämpiä määrittäessäsi, minkälaista järjestelmää tarvitset. Nyrkkisääntönä voidaan pitää että paneeli järjestelmän koon olisi hyvä olla 30% vuotuisesta sähkön kulutuksesta.

Mitkä ovat aurinkoenergian suurimmat haitat?

Aurinkoenergian suurimmat haitat ovat suuret alkukustannukset sekä katon koon ja sijainnin rajoitus. Vaikka paneeleilla säästää rahaa pitkällä aikavälillä vaatii se suuren alkupanostuken 6000-15000 euroa ja menee vuosia ennen kuin ne alkavat tehdä voittoa. Kattotila voi rajoittaa aurinkojärjestelmän kokoa. Tämä tarkoittaa että kiinteistön omistaja voi joutua tyytymään järjestelmään joka ei ole tarpeeksi suuri energian tarpeen tyydyttämikseksi.

Kuinka kauan menee ennen kuin paneelit maksavat itsensä takaisin?

Takaisinmaksuaika on keskimäärin 6-10 vuotta, ennen kuin järjestelmä on maksanut itsensä. Tähän on paljon muuttujia kuten käytetyn sähkön määrä, järjestelmän hinta, kotitalousvähennyksen osuus, tuotetun sähkön määrä ja myydyn sähkönmäärä. Voit kokeilla paneelilaskurilla paljonko se on sinun kohdallasi