Aurinkoenergia

Aurinkoenergia alentaa sähkölaskua
Pyydä tarjous

 

Mitä on aurinkoenergia?

Aurinkoenergia käyttää auringon valoa ja lämpöä energian tuottamiseen. Aurinkopaneeleilla tuotettu aurinkoenergia muutetaan sähköksi, joka on yksi nopeimmin kehittyvistä energiantuotanto muodoista.

Aurinkosähkövoimaloissa paneelit on valjastettu sieppaamaan auringon valo lähes koko pinta-alallaan. Näitä näkee paljon talojen ja myös muiden rakennusten katoilla. Aurinkokennot on valmistettu puolijohdemateriaalaista. Kun auringon säteet osuvat soluun, se irrottaa elektroneja niiden atomeista. Tämä sallii elektronien virrata solun läpi ja tuottaa sähköä.

Paljonko Aurinkoenergia maksaa?

Alla esimerkkejä erikokoisten pakettien hinnoista. Kaikki hinnat sisältävät avaimet käteen- asennuksen. Toimitamme myös sähköyhtiölle tarvittavat asennusdokumentit, joten sinun ei tarvitse kuin tilata.

Aurinkoenergian plussat ja miinukset

Aurinkoenergian edut

Pienentää sähkölaskua

Askel lähemmäs omavaraisuuttu

Ympäristöystävällinen

Uusiutuvaa

Lähes huoltovapaa

Aurinkoenergian haitat

Kallis alkuinvestointi

 Ei toimi yöllä

Rajoitettu energian varastointi

Vie paljon tilaa katolta

Ei toimi joka ilmansuuntaan

Edut

Kotisi lisäämistä aurinkoenergiaan on monia hyötyjä, mutta olemme rajanneet luettelon yleisimpiin asioihin. Tässä muutamia etuja mikäli aikomuksena lisätä aurinkoenergiaa kotiin tai yritykseen.

Alentaa sähkölaskuja

Kuukausittaisen sähkölaskun maksaminen on etusijalla monessa taloudessa. Oman energian tuottaminen auringon avulla on yksinkertainen tapa pienentää sähkölaskua. Paneelit voidaan esim. mitoittaa tuottamaan huhtikuussa kaiken tarpeellisen energian, jolloin kesällä syntyy ylituotantoa joka myydään sähköyhtiölle. Myyty sähkö pienentää sitten seuraavan syksyn/talven laskuja. Aurinkoenergialaskurilla pystyt selvittämään paljonko järjestelmä sinulla tuottaisi.

Siirry laskuriin
Growatt invertteri

NYT ERIKOISERÄ PANEELEITA JOPA 1000 € KEVÄTALESSA!

Tarjous voimassa niin kauan kuin tavaraa riittää.
Katso tuotteet

Ympäristöystävällinen

Aurinkoenergialla on paljon vähemmän hiilidioksidi päästöjä kuin tavallisella ei vihreällä energialla, joka perustuu voimakkaasti fossiilisiin polttoaineisiin. Kasvihuonepäästöt ovat merkityksettömiä, koska aurinkoenergia ei polta polttoainetta. Jokainen aurinkoenergian kilowattitunti(kWh) vähentää merkittävästi kasvihuonepäästöjä ja muita vaarallisia saasteita, kuten rikkiä, typen oksideja, hiilidioksidia ja muita hiukkasia. Mitä enemmän ihmisiä valitsee uusiutuvan energian, sitä puhtaampaa ilmamme on.

Uusiutuvaa

Aurinkoenergiaa riittää vielä miljardeja vuosia eteenpäin. Se on runsain energianlähde, sillä 173000 terawattia osuu maahan jatkuvasti. Tämä on 10000 kertaa koko maailman energian kulutus.

Huoltovapaa

Usein aurinkoenergia järjestelmissä on vähintään 12 vuoden takuut, Aurinkomaailmasta saa myös 25 vuoden takuulla olevia paneeleita. Yleensä huolloksi riittää pelkkä vesisade joka puhdistaa järjestelmän katolla. Siinä ei ole yhtään liikkuvaa osaa.

Haitat

Vaikka on monia syitä siirtyä aurinkoenergiaan, ympäristöystävällinen energia ei ole paras kaikille.

Merkittävä alkuinvestointi

Aurinkovoimajärjestelmän alkuinvestointi voi melko kallista etukäteen. Hinta vaihtelee asennuskohteen sijainnin, tarvittavan paneelien lukumäärän ja asennusvaatimusten mukaan. Tämä voi asettaa haastetta joillekin.

Ei toimi yöllä

Kotitaloudet joutuvat ostamaan sähkön verkosta yöllä, tai kun ei aurinko paista. Joissakin järjestelmissä voi olla akkuvaraus johon voi liittää akut.

Vievät paljon tilaa katolla

Mitä enemmän energiaa tarvitset sitä enemmän tilaa tarvitset. Yksi paneeli vie noin 2m2 tilaa katolla. Kaikilla katoilla ei välttämättä ole tarpeeksi tilaa järjestelmille, joita asiakkaamme haluavat. Tämä voi johtua katon monimuotoisuudesta. Vaihtoehtoisesti paneeleille voidaan rakentaa teline maahan, jos pihalla on tilaa tälle.

Sijainti

Aurinkopaneelit eivät tuota joka ilmansuuntaan yhtä hyvin, esim itä-länsi lappeet tuottavat noin 15% huonommin kuin etelän puoleinen lape. Pohjois lappeelle ei suositella asennettavan. Toisaalta paneelikentän jakaminen itä ja länsi lappeille tuottaa tasaisemmin kuin pelkkä etelän puoleinen lape, jolloin sähköä voidaan käyttää tasaisemmin omaan käyttöön.

Onko aurinkoenergia oikea sinulle?

Siirryttäessä käyttämään aurinkoenergiaa on tärkeä erottaa hyvät ja huonot puolet siitä. Ennen kun siirryt vihreämpään energiaan olisi budjetti hyvä olla valmiina. Aurinkomaailman kaupasta voit valita budjetillesi sopivan kokoisen järjestelmän. Kaikki hinnat siellä sisältävät asennuksen.

Siirry kauppaan