Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelit katolla

Aurinkopaneelit

Aurinkoenergia on yksi edullisimmista uusiutuvista energialähteistä nykyään. Miten aurinkopaneelit todella tuottavat sähköä?

 

Aurinkopaneelien toiminta

Jotta saat selville miten aurinkopaneelit toimivat, pitää ymmärtää miten ne on valmistettu. Useimmat paneeli valmistajat käyttävät piitä, joka on toiseksi yleisin raaka-aine maapallolla. Kennojen yleisin materiaali on yks- tai monikiteinen pii. Monikiteiset paneelit ovat sinisiä ja yksikiteiset mustia. Yksikiteisen paneelin hyötysuhde on keskimäärin 15% parempi kuin monikiteisen. Yksikidepaneelin ero monikidepaneelin paranee vielä kuumalla säällä, kuten kesällä. Enemmän aurinkopaneelista täällä

 

 

huawei-inverteri_3-10

Paras aurinkosähkö invertteri

Näkyvä auringonvalo koostuu näkymättömistä hiukkasista, joita kutsutaan fotoneiksi. Näissä on energiaa. Kun fotonit törmäävät aurinkopaneeleihin syntyy sähköä. Aurinkopaneelit tuottavat tasavirta sähköä joten se täytyy muuttaa vaihtovirtasähköksi invertterin avulla, jotta siitä saadaan käyttökelpoista. Invertterin teho määritetään aurinkopaneelien yhteenlasketun tehon mukaisesti. Aurinkomaailma käyttää vain markkinoiden parhaita tuotteita joille voidaan myöntää 7 tai jopa 10 vuoden takuun Käyttämämme inventterit pystyvät muuttamaan aurinkopaneelien tuottaman tehon max. 98.4 prosenttisesti hyötykäyttöön. Valikoimassamme on myös inverttereitä joihin voidaan myöhemmin liittää vaikka 10kw akusto. Laajalla valikoimalla pystytään mitoittamaan järjestelmä juurin sinun tarpeisiisi.

 

Pyydä tarjous

Aurinkopaneelit kiinnitysjärjestelmä

Havainnekuva

Aurinkopaneelit kiinnikejärjestelmä

Aurinkopaneelin kiinnikkeet

Aurinkomaailma käyttää kiinnikkeitä jotka soveltuvat kaikille pohjoisen kattotyypeille. Kiinnikkeet ovat mitoitettu kestämään Suomen tuuli- ja lumikuormat. Kiinnitysjärjestelmät on tehty kestävästä materiaalista kuten erikoissinkkipinnoitetusta teräksestä, kiskot ovat korroosiovapaata alumiinia. Kiinnitysjärjestelmän takuu on 25 vuotta.

Aurinkosähköjärjestelmä

Verkkoon kytketty aurinkosähköjärjestelmä tai voimala koostuu pääasiassa aurinkopaneeleista, kiinnitysjärjestelmästä, invertteristä sekä johdotuksista näiden välillä. Markkinoille on koko ajan tulossa myös akut jotka latautuvat silloin kuin energiaa ei tarvita. Mikäli akustoa ei asenna heti kannattaa järjestelmää ostaessa varautua että myöhemmin voi lisätä myös akut järjestelmään. Meillä on myös valikoimissa useita inverttereitä jotka mahdollistavat akkujen latauksen. Aurinkomaailmalla on useita erikokoisia paneelipaketteja näkyvillä kaupassa. Hinnat sisältävät myös asennuksen avaimet käteen periaatteella. Valmiita paketteja löytyy heti 3-12kW: kokoisina.

 

 

-25%
5300,00  (sis. ALV 24%)

Tilaa huippulaadukas aurinkoenergiajärjestelmä asennettuna. Jasolarin tehokas 400wattinen half cut aurinkopaneeli, yhdessä. Yhdessä froniuksen invertterin kanssa takaavat tasaisen energian tuoton. Aurinkopaneelit ovat suunnitellut toimimaan pohjoisissa olosuhteissa. Laadukas paneeli kestää jopa 550 kiloa lumikuormaa päällänsä

-20%
8890,00  (sis. ALV 24%)

Tilaa huippulaadukas aurinkoenergiajärjestelmä asennettuna. Jasolarin tehokas 400wattinen half cut aurinkopaneeli. Yhdessä froniuksen invertterin kanssa takaavat tasaisen energian tuoton

4 tekijää, jotka vaikuttavat aurinkosähkön tuotantoon

Aurinkopaneelien tilaajan tulee otaa huomioon neljä päätekijää aurinkoenergiajärjestelmän asennuksen aikana ja sen jälkeen

1. Varjostus. Varjossa olevat aurinkopaneelit eivät tuota yhtä paljon energiaa kuin suorassa auringon paisteessa olevat. Jos katollesi ei paista aurinko esimerkiksi puiden takia, aurinkopaneelit eivät ole paras valinta.

2. Kausi. Kuten sää, auringon valon vaihtelee päivittäin ja kuukausittain. Pilvinen talvipäivä ei tuota yhtä hyvin kuin kesäinen pilvipäivä. Tärkeää on keskittyä ympärivuotiseen kuvaan. Esimerkiksi lumi voi joskus heijastaa valoa ja parantaa paneeleiden suorituskykyä.

3. Kallistus. Toisin kuin flipperi aurinkopaneelit hyötyvät hyvästä kulmasta katolla. Katteiden ilmansuunta ja kaltevuus vaikuttavat merkittävästi siihen, kuinka paljon aurinkopaneelit tuottavat. Ihanne tapauksessa aurinkopaneelit ovat 30-45 asteen kulmassa aurinkoon nähden.

4. Suuntima. Aurinkopaneeleiden ilmansuunta. Keskipäivän auringonvalo tulee etelästä. Väärä lape voi vähentää jopa aurinkovoimalan tuotantoa 35%.

 

Onko sinulla kysyttävää aurinkopaneeleiden toiminnasta?

Aurinkoenergianeuvojamme ovat täällä auttamassa sinua

Soita 0103915832

Tai voi jättää yhteydenottopyynnön.

 

Sopisiko aurinkopaneelit sinulle

Olemme tehneet laskurin jonka avulla voit selvittää miten paljon paneelit tuottaisivat sinulla. Aurinkosäteilyn määrä on laitettu keskiarvona. Sähkönhinnan voi katsoa sähkölaskustasi.

Two columns
Vertical
Horizontal

Tuottolaskuri

Yhteensä

{{ item.label }} {{ item.converted }}

Your service request has been completed!

We have sent your request information to your email.
Issued on: {{ $store.getters.getIssuedOn }}
Payment method: {{ $store.getters.getPaymentType }}
{{ item.label }}: {{ item.converted }}