Aurinkosähköjärjestelmän ostajan opas

Aurinkosähköjärjestelmän ostajan opas

Aurinkosähköjärjestelmän ostajan opas

Tervetuloa aurinkosähköjärjestelmän ostajan oppaaseen, joka tarjoaa tietoa ja neuvoja sinulle ennen kuin teet ostopäätöksen. Aurinkovoima on ympäristöystävällinen, uusiutuva ja ehtymätön energiamuoto, jonka mahdolliset päästöt syntyvät vain laitteiden valmistuksessa ja kierrätyksessä.

Ennen aurinkosähköjärjestelmän hankkimista, on tärkeää harkita tarkoin eri asioita. Oppaamme tarjoaa tietoa aurinkopaneelien toiminnasta ja siitä, missä kaikkialla järjestelmä voidaan asentaa. Lisäksi saat tietoa eri kohteista, joissa aurinkopaneeleja voidaan käyttää, kuten omakotitalot, taloyhtiöt ja mökit

Oppaamme myös auttaa sinua selvittämään, kannattaako aurinkopaneelien asentaminen ilmaston ja oman talouden kannalta, kuinka paljon aurinkosähköjärjestelmä tuottaa ja miten järjestelmä mitoitetaan oikein. Lopuksi, käymme läpi aurinkosähköjärjestelmään kuuluvia komponentteja ja mitä kaikkea järjestelmään sisältyy.

Tavoitteenamme on tarjota selkeää, objektiivista ja informatiivista tietoa, jotta voit tehdä tietoisen päätöksen aurinkosähköjärjestelmän hankinnasta ja saavuttaa merkittäviä säästöjä energialaskuissa samalla, kun autat ympäristöä vähentämällä hiilijalanjälkeäsi.

Miten aurinkosähköjärjestelmä toimii?

Aurinkopaneelit perustuvat jo vuonna 1905 selitettyyn valosähköilmiöön, joka mahdollistaa paneelien aurinkokennojen muuttavan auringosta tulevan valosäteilyn energiaksi. Mutta miten sähkö johdetaan paneeleista käyttösähköksi? Entä miten tehokkaasti paneelit tuottavat sähköä? Me kerromme sinulle!

Miten aurinkosähköjärjestelmä toimii?

Missä voi käyttää?

Aurinkosähköjärjestelmä voidaan asentaa moniin eri käyttökohteisiin, kuten omakotitaloihin, taloyhtiöihin, mökkeihin, veneisiin, asuntovaunuihin ja -autoihin. Ennen asennusta on tärkeää varmistaa, että asennuspaikka täyttää tiettyjä vaatimuksia.

Yksi tärkeimmistä vaatimuksista on, että asennuspaikka on riittävän aurinkoinen. Tämä tarkoittaa sitä, että aurinkopaneelit tulee asentaa alueelle, jossa auringonvalo paistaa suurimman osan päivästä. Tämä varmistaa sen, että paneelit tuottavat mahdollisimman paljon sähköä.

Toinen tärkeä huomioitava seikka on katon materiaali. Useimmat katot ovat sopivia aurinkopaneelien asentamiseen, yleensä erilainen kattotyyppi tarkoittaa vain erilaisia kattokiinnikkeitä. Katon kaltevuus ja suunta voivat myös vaikuttaa aurinkopaneelien tehokkuuteen. Optimaalinen kaltevuuskulma on noin 45 astetta ja suoraan etelään päin, jotta ne saavat mahdollisimman paljon auringonvaloa.

Epätasaiselle pinnalle aurinkopaneeleja voidaan asentaa käyttämällä erilaisia telineitä ja kiinnitysmenetelmiä, mutta tämä vaatii tarkempaa suunnittelua ja asennustyötä.

On myös tärkeää varmistaa, että asennuspaikka on turvallinen ja asennus tehdään ammattitaitoisen henkilön toimesta.

Omakotitalo

Jos sinulla on omakotitalo, aurinkopaneelien hankinta on kannattava investointi. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä kaikille omakotitalon laitteille. Säästät energiakustannuksissa, kun sinun ei tarvitse ostaa yhtä paljon sähköä kuin aikaisemmin. Ylimääräisen sähkön, jonka paneelit ovat tuottaneet, voit myydä sähkönmyyjälle.

Aurinkosähköjärjestelmä omakotitaloon

Taloyhtiö

Myös taloyhtiö voi hankkia aurinkosähköjärjestelmän. Hankinnalla pienennetään taloyhtiön hiilijalanjälkeä ja saavutetaan kustannussäästöjä, jotka pitkässä juoksussa hyödyttävät osakkaita. Aurinkopaneelit ovat ekologinen teko, joka tuottaa hyvää energiaa usealle sukupolvelle.

Aurinkosähköjärjestelmä taloyhtiöön

Mökki

Aurinkoenergia on ehtymätön luonnonvara. Kesämökillä ei usein ole tarvetta suurelle määrälle sähköä, joten aurinkopaneelit ovat oiva ratkaisu omavaraisuuteen. Aurinkopaneeleilla saat sähköä mökillesi, vaikka sitä ei olisi kytketty sähköverkkoon. Mökin ollessa sähköverkossa järjestelmän hankinta sujuu kuten omakotitalossakin.

Aurinkoenergia mökille

Kannattaako aurinkosähköjärjestelmä?

Aurinkopaneeli laskuri

Open this in UX Builder to add and edit content

Aurinkopaneelien hankkiminen Suomessa voi olla taloudellisesti kannattavaa, koska vaikka Suomen ilmasto ei ole yhtä aurinkoinen kuin päiväntasaajalla, aurinkopaneelit voivat silti tuottaa merkittävän osan kodin sähköstä keväällä, kesällä ja syksyllä. Lue lisää siitä, miten voit helposti laskea saamasi vuosittaisen säästön ja missä ajassa hankittu järjestelmä maksaa itsensä takaisin.

Aurinkosähköjärjestelmän hinta ja kannattaako se?

Kuinka paljon aurinkosähköjärjestelmä tuottaa?

16kpl asennettuna alumiinikehyksinen

Vähennä ostamasi sähkön määrää tuottamalla itse osa kuluttamastasi sähköstä. Aurinkosähköjärjestelmän tuotto on Suomessa samaa luokkaa kuin muuallakin Euroopassa. Tutustu, mitkä tekijät vaikuttavat tuottoon.

Kuinka paljon aurinkosähköjärjestelmä tuottaa?

Aurinkosähköjärjestelmän mitoitus

Minkä kokoinen yksi aurinkopaneeli on? Montako aurinkopaneelia mahtuu sinun katollesi? Kuinka monta paneelia edes kannattaa hankkia? Lue, miten aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan kannattavaksi juuri sinulle.

Aurinkosähköjärjestelmän mitoitus

Mitä aurinkosähköjärjestelmään kuuluu?

Aurinkosähköjärjestelmä on kokonaisuutena melko yksinkertainen. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä, joka ohjataan invertterin kautta kohteen sähkökeskukseen ja sieltä sähköä käyttäviin laitteisiin. Tässä artikkelissa kerromme tarkemmin aurinkosähköjärjestelmän eri osista.

Mitä aurinkosähköjärjestelmään kuuluu

Aurinkopaneelitarjouksien vertailu

Aurinkosähköjärjestelmän käyttöikä on kymmeniä vuosia, joten tarjouksen sisältöön ja järjestelmän komponentteihin on syytä kiinnittää erityistä huomiota. Järjestelmän hankintahinnassa saavutettua säästöä tulisikin verrata vuosikymmenten kuluessa saavutettuun säästöön, joka voidaan saavuttaa laadukkaalla kokonaisuudella. Lue, miten aurinkopaneelitarjouksia kannattaa vertailla.

Aurinkomaailma aurinkosähköjärjestelmät

Aurinkomaailma on uusiutuvan energian johtava asiantuntija, joka tarjoaa ammattitaidolla suunniteltuja aurinkosähköjärjestelmiä, jotka on räätälöity asiakkaidemme tarpeisiin. Tavoitteenamme on toimittaa vain laadukkaimpia komponentteja arvostetuimmilta valmistajilta, mikä varmistaa niiden sopivuuden Suomen haastaviin ilmasto-oloihin. Asennustyömme tekevät aina kokeneet ammattilaiset, mikä takaa korkean laadun. Valikoimastamme löytyy sopivia ratkaisuja kaikenlaisiin kiinteistöihin. Tarjoamamme järjestelmät toimitetaan täysin käyttövalmiina avaimet käteen -periaatteella.

Tutustu tarjoamiimme ratkaisuihin

Artikkeleita sinulle:

Aurinkopaneelit yritykselle: Sijoita tulevaisuuteen Aurinkomaailman kanssa

Aurinkopaneelit yritykselle: Sijoita tulevaisuuteen Aurinkomaailman kanssa Energiatehokkuus ja vihreä siirtyminen ovat keskeisiä teemoja nykypäivän liiketoiminnassa. [...]

Lue lisää
Aurinkopaneelien hinta asennettuna

Investointi aurinkopaneeleihin on suuri, mutta pitkän aikavälin hyödyt tekevät siitä kannattavan. Järjestelmä on hyvä ratkaisu, [...]

Lue lisää
Aurinkopaneelit Huopakatolle: Kestävä Ratkaisu Energiantuotantoon

Aurinkoenergia on noussut yhdeksi keskeisimmäksi uusiutuvan energian lähteeksi maailmanlaajuisesti, tarjoten ympäristöystävällisen ja taloudellisen vaihtoehdon perinteisille [...]

Lue lisää
Aurinkopaneelit peltikatolle: Askel kohti kestävää tulevaisuutta

Aurinkopaneelien asennus peltikatolle vaatii huolellista suunnittelua ja valmistelua, mutta se on investointi, joka voi tuoda [...]

Lue lisää
Aurinkopaneelit tiilikatolle: Tehoa ja kestävyyttä katon päältä

Aurinkopaneelit tiilikatolle: Tehoa ja kestävyyttä katon päältä Aurinkoenergian suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina, kiitos [...]

Lue lisää
Aurinkopaneelit Katolle: Investointi Tulevaisuuteen

Aurinkoenergia on yksi puhtaimmista ja kestävimmistä energianlähteistä maailmassa. Sen suosio kasvaa jatkuvasti, kun yhä useammat [...]

Lue lisää
Kuinka Vertailla Aurinkopaneeli Tarjouksia?

Aurinkopaneelien hankinta on merkittävä päätös, ja oikean valinnan tekeminen edellyttää huolellista vertailua ja arviointia. Tässä [...]

Lue lisää
Aurinkopaneelit kattohuolto

Aurinkopaneelit ja Katonhuolto: Energiatehokkuus ja pitkäikäisyys samassa paketissa

Lue lisää

Asiakaspalvelu 0103915832
Asiakaspalvelun aukioloajat: arkisin klo 9–17.
Voit myös jättää tarjouspyynnön